Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν είναι ασθένεια η ομοφυλοφιλία

Δεν είναι ασθένεια η ομοφυλοφιλία

Μήνυμα προς τον ΠΟΥ έστειλε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητώντας να πάψει ο Οργανισμός να θεωρεί την ομοφυλοφιλία ασθένεια


Στέλιος Μπαμιατζής

Σεβασμό στα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και των διαφυλικών ατόμων ζήτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καλώντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να πάψει να θεωρεί παθολογικά "τα προβλήματα σεξουαλικής ταυτότητας". Εν ολίγοις, μνα πάψει να βλέπει ως ασθένεια την ομοφυλοφιλία την αμφισεξουαλικότητα και τη διαφυλικότητα.
Οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία, η αμφιφυλοφιλία και η διαφυλικότητα θεωρούνται ακόμη διανοητικές ασθένειες και απαιτούν ψυχιατρική αντιμετώπιση σε κάποιες χώρες, πολλώ δεν μάλλον όταν αυτά τα κράτη ανήκουν στην της Ευρωπαϊκή Ένωση και εξέφρασαν την ελπίδα να αλλάξει αυτό το καθεστώς.
Υπογράμμισαν άλλωστε ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ πρέπει να προσφέρουν άσυλο στους πολίτες τρίτων χωρών που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους εξαιτίας των διώξεων με βάση τη σεξουαλικότητά τους.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της υπηρεσίας της ΕΕ για τα βασικά δικαιώματα, που είναι αφιερωμένη στις διακρίσεις που υφίστανται οι άνθρωποι εξαιτίας των σεξουαλικών τους προτιμήσεων, πρέπει να γίνουν πρόοδοι μέχρι οι ομοφυλόφιλοι να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα στην ΕΕ, κυρίως όσον αφορά το γάμο, την ισότητα στην εργασία και το δικαίωμα στη συνάθροιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΕΙΣ: 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έπαθε εγκεφαλικό και έγινε gay

Δεν υπάρχουν σχόλια: