Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν είναι ασθένεια η ομοφυλοφιλία

Δεν είναι ασθένεια η ομοφυλοφιλία

Μήνυμα προς τον ΠΟΥ έστειλε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητώντας να πάψει ο Οργανισμός να θεωρεί την ομοφυλοφιλία ασθένεια


Στέλιος Μπαμιατζής

Σεβασμό στα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και των διαφυλικών ατόμων ζήτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καλώντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να πάψει να θεωρεί παθολογικά "τα προβλήματα σεξουαλικής ταυτότητας". Εν ολίγοις, μνα πάψει να βλέπει ως ασθένεια την ομοφυλοφιλία την αμφισεξουαλικότητα και τη διαφυλικότητα.
Οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία, η αμφιφυλοφιλία και η διαφυλικότητα θεωρούνται ακόμη διανοητικές ασθένειες και απαιτούν ψυχιατρική αντιμετώπιση σε κάποιες χώρες, πολλώ δεν μάλλον όταν αυτά τα κράτη ανήκουν στην της Ευρωπαϊκή Ένωση και εξέφρασαν την ελπίδα να αλλάξει αυτό το καθεστώς.
Υπογράμμισαν άλλωστε ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ πρέπει να προσφέρουν άσυλο στους πολίτες τρίτων χωρών που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους εξαιτίας των διώξεων με βάση τη σεξουαλικότητά τους.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της υπηρεσίας της ΕΕ για τα βασικά δικαιώματα, που είναι αφιερωμένη στις διακρίσεις που υφίστανται οι άνθρωποι εξαιτίας των σεξουαλικών τους προτιμήσεων, πρέπει να γίνουν πρόοδοι μέχρι οι ομοφυλόφιλοι να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα στην ΕΕ, κυρίως όσον αφορά το γάμο, την ισότητα στην εργασία και το δικαίωμα στη συνάθροιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΕΙΣ: 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έπαθε εγκεφαλικό και έγινε gay

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Βρετανός βουλευτής ζητάει από την κυβέρνησή να απαγορεύσει τις εκκλησίες να τελούν γάμους, αν δεν δεχτούν να τελούν και ‘γάμους’ ομοφυλόφιλων!


Ένα μέλος της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού της ΒρετανίαςΝτέιβιντ Κάμερον, ζητά να απαγορεύονται οι γάμοι στις χριστιανικές εκκλησίες, αν αυτές αρνούνται να τελούν επίσης και ‘γάμους’ μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.
Στην φωτο: Ο Mike Weatherley και ο πρωθυπουργός Κάμερον
"Όσο οι θρησκευτικές ομάδες μπορούν να αρνηθούν να τελέσουν τελετές ‘γάμου’ για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, θα υπάρχει ανισότητα», έγραψε ο Mike Weatherley, ο Συντηρητικός (sic) βουλευτής Hove και Portslade, σε επιστολή του προς τον Κάμερον, στις 21 Αυγούστου. (Σχ. ΚΟ: Αφελής ερώτηση προς τον κον βουλευτή: Η απαγόρευση θα ισχύσει και για τις άλλες θρησκείες; Θα αναγκάζεται ο μουφτής ή ιμάμης να παντρεύει ομοφυλόφιλους; Ή ο ‘τσαμπουκάς’ ισχύει μόνο για τους χριστιανούς;)
Ενώ η πρόταση Weatherley είναι σήμερα μια «άποψη της μειοψηφίας», αυτό "θα μπορούσε να γίνει γρήγορα μία κύρια άποψη", προειδοποίησε ο Neil Addison, εθνικός διευθυντής της Νομικής Εταιρίας Thomas More Legal Centre του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η Πράξη του 2004 περί Αστικών Ενώσεων (Civil Partnership Act) στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία νομιμοποίησε τις ενώσεις των ατόμων του ιδίου φύλου, τους απαγόρευσε αυτές να πραγματοποιούνται σε θρησκευτικούς χώρους ή να κάνουν χρήση θρησκευτικών εικόνων και αναπαραστάσεων.
Αλλά κυβέρνηση συνασπισμού του Κάμερον έχει προτείνει την τροποποίηση του νόμου του 2010 για την ισότητα που θα επιτρέπει εκκλησίες και άλλους θρησκευτικούς χώρους να εκτελούν ‘γάμους’ μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου εάν το επιθυμούν.
Οι κριτικοί έχουν προειδοποιήσει ότι το μέτρο θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στους θρησκευτικούς θεσμούς που αρνούνται να εκτελέσουν τις τελετές, όπως η Καθολική Εκκλησία και η Εκκλησία της Αγγλίας. Σημειώνουν ότι η ίδια η κυβέρνηση παραδέχτηκε το κοινό έγγραφο διαβούλευσης σχετικά με την τροποποίηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μηνύσεις εναντίον εκκλησιών που αρνούνται να εκτελέσουν τους ‘γάμους’ μεταξύ ομοφυλόφιλων.
Ο Weatherley λέει ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα παραμείνει "άδικη", εάν στους θρησκευτικούς χώρους επιτρέπεται να αρνηθούν να εκτελέσουν τους ‘γάμους’, ενώ εξακολουθούν να παντρεύουν ζευγάρια του αντίθετου φύλου.
"Κοιτάζοντας πίσω, είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνείτε ότι δεν ήταν τίποτα λιγότερο από ό, τι παράξενο ότι ζευγάρια του ιδίου φύλου έχουν αποκλειστεί από το να τελούν τις αστικές τους ενώσεις στους θρησκευτικούς χώρους», λέει στον πρωθυπουργό.
"Θεωρώ ότι δεν έχει μεγάλη σημασία, αν οι ενώσεις καλούνται γάμοι, αστικές ενώσεις ή κάποιος άλλος όρος (όπως απλά «ενώσεις»)," γράφει. "Μέχρι να ξεμπερδέψουμε τις ενώσεις και τη θρησκεία στη χώρα αυτή, θα δυσκολευτούμε να βρούμε μια δίκαιη διευθέτηση."
Ο Addison, δήλωσε ότι όταν οι ενώσεις για τα άτομα του ιδίου φύλου εισήχθησαν για πρώτη φορά, "εκείνοι που είπαν ότι εκκλησίες, συναγωγές, τζαμιά, κ.λπ. τελικά θα αναγκαστούν να εκτελέσουν τους γάμους ομοφυλοφίλων είχαν γελοιοποιηθεί ως κινδυνολόγοι, αλλά τώρα είμαστε μπροστά σε μια άποψη που γίνεται επικίνδυνα mainstream".
"Η πολιτική συζήτηση μας φαίνεται δεν είναι σε θέση να κατανοήσει το σημείο ότι η υπεράσπιση της ελευθερίας είναι εξίσου σημαντική με την προώθηση της ισότητας", πρόσθεσε.
«Με αυτό που ο βουλευτής Mike Weatherley προτείνει τώρα, δείχνει ότι αγνοεί εντελώς την ιδέα της ανοχής και της ισορροπίας και θα καταλήξει να αναγκάζει τους πιστούς να πρώτα απ 'όλα έχουν μία νόμιμη αστική τελετή γάμου και μετά να ακολουθείται μια μη νόμιμη θρησκευτική τελετή», είπε. "Το σημερινό σύστημα βασίζεται στην ανοχή και την ανεκτικότητα και είναι κάτι που ο κ. Weatherley σαφώς δεν καταλαβαίνει."
O Επισκόπος Kieran Conry του Arundel και του Μπράιτον, του οποίου η επισκοπή περιλαμβάνει το Weatherley, είπε στηνCatholic Herald ότι ο βουλευτής "έχει ξεπεράσει τα όρια".
"Η Εκκλησία είναι ένας εθελοντικός οργανισμός και αν ανήκεις σε αυτήν τότε θαΣύνδεσμοςσυμμορφωθείς με τους κανόνες της", είπε. "Ο νόμος στη χώρα αυτή αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει ισοτιμία μεταξύ αστικής συμβίωσης και του γάμου.... Αυτό που θέλει (ο βουλευτής) είναι μια αλλαγή στο νόμο γιατί δεν είναι σε θέση να πει στην Καθολική Εκκλησία τι να κάνει".
! Σχ. ΚΟ: Ο 53χρονος βουλευτής Mike Weatherley είχε δημιουργήσει σάλο πέρσι, όταν αποκαλύφθηκε, ότι η 39χρονη γυναίκα του Carla, δούλευε ως πόρνη για 70 λίρες την ώρα.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Λεσβιακό ζευγάρι έντυνε το υιοθετημένο αγοράκι του με κοριτσίστικα ρούχα και δημοσίευε την φωτογραφία του στο Facebook



Από Daily Mail / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Ένα ζευγάρι λεσβιών στην Αυστραλία, που λειτουργούσαν ως ‘ανάδοχοι γονείς’ ενός εξάχρονου αγοριού, το έντυναν με ρούχα κοριτσιού και το ταπείνωναν δημοσιεύοντας τηνφωτογραφία του στο Facebook, σύμφωνα με έγγραφα που αποκαλύφθηκαν στο δικαστήριο.
Μία από τις γυναίκες ετοιμαζόταν να κάνει αλλαγή φύλου για να γίνει άνδρας - ενώ η φίλη της υποβαλλόταν σε θεραπεία γονιμότητας, σύμφωνα με εφημερίδα του Σίδνεϊ.
Το αγόρι, που του δόθηκε το ψευδώνυμο Campbell από Δικαστήριο της Νέας Νότιας Ουαλίας για ανήλικους, έκτοτε έχει απομακρυνθεί από το ζευγάρι και η φωτογραφία στο Facebook έχει αφαιρεθεί.
Όταν έμαθε για το αγόρι που το έντυναν με ρούχα κοριτσιού, ηπρώην δικαστής Δικαστηρίου ανηλίκων, Barbara Holborowδήλωσε: «Θεέ μου - τι κάνουμε;»
Είπε στην εφημερίδα Daily Telegraph του Σίδνεϊ ότι είχε ζητήσει μια πλήρη έρευνα σχετικά με την απόφαση με την οποία δόθηκε η άδεια να δοθεί το αγόρι στις λεσβίες γυναίκες.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει οργή (sic) μεταξύ ομοφυλόφιλων γυναικών που είπαν ότι δόθηκε η εντύπωση ότι οι λεσβίεςείναι κακοί γονείς.
Αλλά η Υπουργός για την Οικογένεια, Pru Goward, (φωτο κάτω), απαίτησε μια πλήρη εξήγηση από την υπηρεσία παιδικής πρόνοιας Barnardos, η οποία είχε κανονίσει οι δύο γυναίκες να γίνουν ανάδοχοι γονείς για το αγόρι και την μεγαλύτερη αδερφή του.
«Αναζητώ συμβουλές από την Barnardos να επιβεβαιώσει ότι οι ρυθμίσεις για την φροντίδα και την ευημερία των παιδιώνήταν οι κατάλληλες», είπε.
Η εφημερίδα έγραψε ότι η ιστορία του αγοριού, που τηνπεριέγραψε ως μια από τις πιο θλιβερές στη Νέα Νότια Ουαλία, αποκαλύφθηκε μέσα από μια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που δημοσιεύτηκε σε ένα έντυπο που ονομάζεται‘Νομικά Νέα Παιδιών’ (Childlren's Law News).
Η βιολογική μητέρα του αγοριού είχε προσπαθήσει, αλλά απέτυχε στο Ανώτατο Δικαστήριονα κερδίσει πίσω την επιμέλεια του γιου της.
Αλλά έγινε γνωστό ότι οι νέοι ανάδοχοι γονείς που τον έχουν τώρα στη φροντίδα τους, έχουν δηλώσει ότι θέλουν να τον υιοθετήσουν.
Ο Campbell ήταν 18 μηνών το 2006, όταν είχε δοθεί για επιμέλεια μαζί με τους τέσσερις θετούς αδελφούς του και τιςδύο θετές αδελφές του, μετά από καταγγελίες για σωματική και ψυχική κακοποίηση από τους γονείς τους.
Το 2009 ο Campbell και η ηλικίας 12 ετών, αδελφή του ‘Abbyδόθηκαν στο λεσβιακό ζευγάρι.
Επειδή τα πράγματα δεν πήγαν καλά για την Abby, αφαιρέθηκε από το ζευγάρι και ήταν αργότερα που ο Campbell βρέθηκε ντυμένος με ρούχα κοριτσιού και η φωτογραφία του δημοσιευμένη στο Facebook ..
Καθώς η διαμάχη για το θέμα έχει μεγαλώσει στην Αυστραλία χθες, ένας υποστηρικτής του λεσβιακού ζευγαριού είπε αφήνεται ο υπαινιγμός ότι απλά υπάρχει πρόβλημα να δοθούν παιδιά σε ζευγάρι λεσβιών και ότι η υπηρεσία για τουςανάδοχους γονείς πρέπει να γνωρίζει ότι οποιαδήποτε γυναίκα τρελή ώστε να είναι λεσβία είναι πιθανό να «ταπεινώνει» ένα παιδί.
Σε μια άλλη πρόσφατη αμφιλεγόμενη περίπτωση στην Αυστραλία, ένας άντρας ο οποίος έγινε δωρητής σπέρματος ώστε ένα ζευγάρι λεσβιών θα μπορούσε να έχει ένα παιδί, είδε το όνομά του να αφαιρείται από το πιστοποιητικό γέννησης του νεαρού μετά το χωρισμό των γυναικών.
Ο δικαστής συμφώνησε να αφαιρέσει το όνομα του πατέρα από το πιστοποιητικό γέννησης του μικρού κοριτσιού, αφότου η πρώην σύντροφος της βιολογικής μητέρας ζήτησε από το δικαστήριο να αντικαταστήσει το όνομά του με το δικό της.
Σχ. ΚΟ: Κοίτα να δεις... Και εγώ που νόμιζα ότι όλα είναι τόσο "τρυφερά" και "ειδυλλιακά" όπως μας δείχνει το καλό μας το Χόλυγουντ…
Σύνδεσμος
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ......Κορίτσι 10 ετών .....γέννησε το πρώτο του ...μωρό !!!!!


Ένα κορίτσι 10 ετών γέννησε πριν μερικές ημέρες στην πόλη....Χερέθ, στη νότια Ισπανία, ένα υγιέστατο μωρό, δήλωσαν οι αρχές της Ανδαλουσίας, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό στην περιοχή.
Η κατάσταση της υγείας της νεαρής μητέρας και του μωρού “είναι πολύ καλή” και έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους η Μικαέλα Ναβάρο αξιωματούχος της αυτόνομης κυβέρνησης της Ανδαλουσίας.
Η Ναβάρο δήλωσε έκπληκτη από το γεγονός που αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα Diario de Jerez.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το κορίτσι γέννησε την προηγούμενη Τρίτη ένα μωρό βάρους 2,9 κιλών και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.
Οι αρχές εξετάζουν τώρα αν η μητέρα και το παιδί ζουν σε ικανοποιητικές συνθήκες και αν μπορούν να παραμείνουν με την οικογένειά τους ή αν πρέπει να τις αναλάβουν οι κοινωνικές υπηρεσίες.
Ο πατέρας του παιδιού είναι επίσης ανήλικος, δήλωσε η Ναβάρο, χωρίς όμως να διευκρινίσει την ηλικία του.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

"Μητέρα βίασε το 10 μηνών αγοράκι της"


Μία γυναίκα από το Οχάιο των ΗΠΑ κατηγορείται για τον βιασμό του μόλις 10 μηνών γιου της όπως επίσης και για την βιντεοσκόπηση... της αποτρόπαιης πράξης της και την αποστολή του οπτικού υλικού στον φίλο της, στο Μίσιγκαν.Η 24χρονη Άσλεϊ Τζίζαπ βρέθηκε ένοχη από δικαστήριο της πολιτείας του Οχάιο για βιασμό, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και χρήση σεξουαλικού υλικού το οποίο περιελάμβανε ανήλικο παιδί. 

Σύμφωνα με δικηγόρο του Οχάιο, οι πράξεις της θα μπορούσαν να την οδηγήσουν στη φυλακή με ποινή ισόβιας κάθειρξης. 

Το οπτικό υλικό βρήκε στο σπίτι του φίλου της η πρώην σύντροφός του, η οποία και επικοινώνησε με τις αρχές.
Η Τζίζαπ βρίσκεται υπό κράτηση και μπορεί να αφεθεί ελεύθερη μόνο αν καταβάλει εγγύηση ύψους 1 εκατ. ευρώ. Προς το παρόν, το δικαστήριο δεν της έχει επιτρέψει να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

Το Associated Press αναφέρει ότι παραμένει άγνωστο ποιος έχει την κηδεμονία του παιδιού