Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Δεν ήξεραν πώς να κάνουν σεξ



Δεν ήξεραν πώς να κάνουν σεξ

Ένα ζευγάρι από την Γερμανία έμαθε ότι έπρεπε να κάνει πρώτα σεξ για να αποκτήσει παιδί!
Το εν λόγω ζευγάρι πήγε σε κλινική γονιμότητας έπειτα από οκτώ χρόνια γάμου και αφού δεν είχαν κάνει παιδιά για να μάθουν την αιτία. Οι γιατροί στην πανεπιστημιακή κλινική του Lubek υπέβαλαν το ζευγάρι σε μια σειρά εξετάσεων για να αποκαλυφθεί ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα γονιμότητας.
«Όταν τους ρωτήσαμε πόσο συχνά κάνουν σεξ, μας κοίταξαν με μεγάλη απορία και απάντησαν: «Τι εννοείτε σεξ,» είπε ο εκπρόσωπος της κλινικής.
«Δεν μιλάμε για διανοητικά καθυστερημένους ανθρώπους αλλά για ένα ζευγάρι που μεγάλωσε σε θρησκευόμενο περιβάλλον και που απλώς δεν γνώριζε τον σωστό τρόπο αναπαραγωγής,» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Ο 36-χρόνος σύζυγος και η 30-χρονη σύζυγος τώρα κάνουν σεξοθεραπεία ενώ οι υπεύθυνοι της κλινικής αναζητούν και άλλα τέτοια ζευγάρια που έχουν έλλειψη σεξουαλικής επιμόρφωσης.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

‘Προοδευτικοί’ γονείς δεν λένε το φύλο του νεογέννητου μωρού τους για να «επιλέξει» εκείνο τι θέλει να είναι


ΚΑΝΑΔΑΣ: ‘Προοδευτικοί’ γονείς δεν λένε το φύλο του νεογέννητου μωρού τους για να «επιλέξει» εκείνο τι θέλει να είναι


Οι γονείς ενός μωρού 4 μηνών που το ονόμασαν ‘Storm’ (θύελα) αποφάσισαν πριν ακόμα γεννηθεί να κρατήσουν μυστικό το φύλο του παιδιού τους ως "φόρο τιμής στην ελευθερία και την επιλογή».
Φωτο: ο/η Storm με τον μεγάλο αδελφό Jazz
"Εάν πραγματικά θέλεις να γνωρίσεις κάποιον, δεν ρωτάς τι είναι ανάμεσα στα πόδια του", είπε ο πατέρας του/της Storm, David Stocker στην Toronto Star.
Οι γονείς, David Stocker και Kathy Witterick που ζουν στο Τορόντο έχουν επιλέξει έναν τρόπο ζωής για τον εαυτό τους και τα τρία παιδιά τους, που βασίζεται στις δικές τους φιλελεύθερες σκέψεις ανατροφής. Έχοντας δεχθεί κριτική από την οικογένεια και τους φίλους τους, πιστεύουν ότι προκαλούν σοβαρά κοινωνικά και συμβατικά πρότυπα με ένα προοδευτικό και θετικό, αν και δύσκολο, τρόπο από την ίδια την προσέγγιση που λαμβάνουν για την ζωή τους και την ανατροφή των παιδιών τους.
Ο Στόκερ είναι καθηγητής στο City View Alternative, ένα μικρό σχολείο που βασίζει τη διδασκαλία σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης όπως η τάξη, η φυλή και το φύλο, ενώ η Witterick μένει στο σπίτι εκπαιδεύοντας η ίδια τα άλλα δύο παιδιά, έχοντας εκπαιδευτικές ιδέες που βασίζονται στην ιδέα ότι το παιδί είναι αυτό που επιλέγει οποιοδήποτε είδος εκπαίδευσης που εκείνο επιθυμεί. Τα δύο μεγάλα τους αγόρια, ο Τζαζ, 5 χρονών και ο Κίο, 2 χρονών, επιλέγουν τα ρούχα, το είδος της κόμμωσης, και τις δραστηριότητες που εκείνα θέλουν και ενθαρρύνονται να εξερευνήσουν και πειραματιστούν με την "ταυτότητα του φύλου" ή το πώς αναμένεται να μοιάζουν και να ενεργούν ως αγόρια.
Οι γιοι του Stoker και της Witterick συχνά θεωρούνται ότι είναι κορίτσια δεδομένου ότι έχουν επιλέξει να έχουν μακριά, πλεγμένα μαλλιά και ροζ φορέματα μπερδεύοντας εκείνους που τους βλέπουν. Ο πρωτότοκος γιος τους, ο Τζαζ, επέλεξε να μην πηγαίνει στο σχολείο λόγω του φόβου των ερωτήσεων που οι άλλοι μπορεί να του κάνουν σχετικά με τις επιλογές του.
Όταν το τρίτο παιδί τους, ο/η Storm γεννήθηκε, η οικογένεια έστειλε ένα email στην οικογένεια και τους φίλους εξηγώντας την επιλογή τους: «Έχουμε αποφασίσει να μην πούμε το φύλο του/της Storm προς το παρόν – ως ένας φόρο τιμής στην ελευθερία και την επιλογή σε σχέση με τους περιορισμούς, μια κίνηση σε αυτό που ο κόσμος θα μπορούσε να γίνει στη διάρκεια της ζωής του/της Storm (μια πιο προοδευτική θέση...)."
Με το να κρατάνε το φύλο του/της Storm μυστικό, ο Stoker και η Witterick θέλουν να αφήσουν το μωρό τους να επιλέξει "τι" αυτός ή αυτή θα είναι. "Μη λέγοντας το φύλο του αγαπημένου μου μωρού, λέω στον κόσμο, «Παρακαλώ μπορείτε να αφήσετε μόνο/η του/της το/τη Storm να ανακαλύψει για τον εαυτό του αυτό που θέλει να είναι;!" είπεη Witterick.
Εν τω μεταξύ, με τη δημοσίευση της ιστορίας του/της Storm, η μπλογκόσφαιρα και οι αναγνώστες έχουν εκφράσει τη γνώμη τους επί του θέματος. Πολλοί έχουν επικρίνει τους γονείς για την επιλογή τους, καθώς να απαιτούν και τα άλλα μικρά παιδιά τους να το κρατήσουν μυστικό.
Ένας Αμερικανός ψυχολόγος, ενώ υποστηρίζει την απόφαση των γονέων να επιτρέπουν στα παιδιά τους να κάνουν τις επιλογές χωρίς «προκαταλήψεις λόγω φύλου», είπε ότι αντί να δίνει ελευθερία στο/στη Storm να αποφασίσει αν αυτός / αυτή θα είναι «αρσενικό ή θηλυκό ή κάτι ανάμεσα" στην ουσία δημιουργεί για τον/την Storm άλλη κατηγορία που θα μπορούσε να οδηγήσει στην περιθωριοποίηση.
Παρά τις προφανείς δυσκολίες στη διατήρηση ενός τέτοιου μυστικού, ο Stocker και η Witterick προσπαθούν να γνωρίσουν, αν κάνουν το σωστό πράγμα για τα παιδιά τους, ιδίως επιτρέποντάς τους επαρκή κοινωνική ελευθερία.
Ωστόσο, θεωρούν ότι η επιλογή τους είναι σωστή - για όσο διάστημα και τα μεγαλύτερα παιδιά τους, να επιλέξουν να συνεχίσουν το μυστικό του/της Storm.
"Ο καθένας μας ρωτά «Πότε θα τελειώσει αυτό;", λέει ο Witterick. "Και γυρίζουμε πάντα το ερώτημα πίσω. Πότε θα τελειώσει; Πότε θα ζήσουμε σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να κάνουν επιλογές για το ποιοι θα είναι; "
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

«Παρενόχληση» και το φλερτ



Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι για να κηρυχθεί καταχρηστική μια απόλυση δεν απαιτείται να αποδειχθεί σεξουαλική παρενόχληση. Αρκεί και η απόρριψη ερωτικού ενδιαφέροντος που οδήγησε σε απόλυση λόγω εμπάθειας
Για να ακυρωθεί η απόλυση μιας εργαζόμενης ως καταχρηστική, δεν χρειάζεται να αποδειχθεί η σεξουαλική παρενόχλησή της από στέλεχος επιχείρησης, αλλά αρκεί να εκδηλώθηκε ερωτικό «ενδιαφέρον» που όταν αποκρούστηκε προκάλεσε καταγγελία της εργασιακής σχέσης λόγω εμπάθειας. Ανατρέποντας απόφαση του Εφετείου που, για να θεωρήσει καταχρηστική την απόλυση, αξίωνε να υπάρχει και σεξουαλική παρενόχληση (κάτι που δεν κατήγγειλε η απολυμένη), η Δικαιοσύνη προσφέρει ουσιαστική προστασία σε εργαζόμενη που απειλείται, επειδή δεν ενδίδει στο «ενδιαφέρον» που εκδηλώνει ο προϊστάμενος ή ο εργοδότης.

Το Πρωτοδικείο δικαίωσε την εργαζόμενη ακυρώνοντας την απόλυση, αλλά το Εφετείο δέχθηκε έφεση της επιχείρησης, που υποστήριζε ότι δεν υπήρξε σεξουαλική παρενόχληση
Το Πρωτοδικείο δικαίωσε την εργαζόμενη ακυρώνοντας την απόλυση, αλλά το Εφετείο δέχθηκε έφεση της επιχείρησης, που υποστήριζε ότι δεν υπήρξε σεξουαλική παρενόχληση

Σαρανταπεντάχρονη Βορειοελλαδίτισσα καλλονή, γραμματέας σε μεγάλη επιχείρηση περίπου 25 χρόνια, άρχισε να έχει προβλήματα, όταν ήλθε στην εταιρεία νέος διευθυντής προσωπικού. Οπως αναφέρει στην αγωγή, ο εν λόγω την αντιμετώπιζε καθημερινά με υπερβολικά «φιλικό» τρόπο και άκρως κολακευτικά σχόλια για την εξωτερική της εμφάνιση.
Διαρκώς πηγαινοερχόταν στο γραφείο της με διάφορα προσχήματα για να επικοινωνεί μαζί της, χωρίς να υπάρχουν αντικειμενικοί υπηρεσιακοί λόγοι. Η συνεχής παρουσία μαζί με τους κολακευτικούς χαρακτηρισμούς που ξεπερνούσαν τα όρια της ευγένειας και συναδελφικότητας, χωρίς όμως να αγγίζουν τα όρια προσβολής της προσωπικότητάς της, την έφερναν σε δύσκολη θέση και αμηχανία, προκαλώντας της μεγάλο πρόβλημα επικοινωνίας και ανασφάλειας. Οι ακατάπαυστες φιλοφρονήσεις την αποσπούσαν από την εργασία, την έφερναν σε θέση άμυνας, ενώ υπήρχαν ψίθυροι και σχόλια από συναδέλφους που αντιλήφθηκαν το «πρέσινγκ».
Επειτα από μερικές εβδομάδες μεγάλης ψυχολογικής πίεσης, αναγκάστηκε να πει στον διευθυντή με ευπρεπή τρόπο ότι ενδιαφέρεται μόνο για την οικογένειά της και την εργασία. Ομως από τότε -κατά την αγωγή- εκείνος άλλαξε στάση, την αντιμετώπιζε εχθρικά και προσβλητικά, δημιουργώντας αδικαιολόγητα προβλήματα σε καθημερινά ζητήματα, προφανώς επειδή απέκρουσε το «ενδιαφέρον» του. Οταν μάλιστα, λόγω οικογενειακού προβλήματος, καθυστέρησε ένα τέταρτο, ο διευθυντής την κάλεσε σε απολογία.
Επειδή η κατάσταση χειροτέρευε, η εργαζόμενη ζήτησε την προστασία του προέδρου της επιχείρησης που τη διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν συστάσεις και το πρόβλημα θα λήξει. Πράγματι οι ενοχλήσεις σταμάτησαν. Ομως λίγους μήνες αργότερα το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας πέρασε σε άλλους και ο διευθυντής προσωπικού εισηγήθηκε στον γενικό διευθυντή την απόλυσή της. Η επιχείρηση την απομάκρυνε με πλήρη αποζημίωση.
Η προσφυγή στον Αρειο Πάγο
Ανέτρεψε την απόφαση του Εφετείου
Η γυναίκα κατέφυγε στη δικαιοσύνη θεωρώντας την απόλυση άκυρη και καταχρηστική, προϊόν εμπάθειας και εκδικητικότητας επειδή απέκρουσε το ενδιαφέρον του και προκάλεσε τις σε βάρος του συστάσεις.
Το Πρωτοδικείο τη δικαίωσε ακυρώνοντας την απόλυση, αλλά το Εφετείο δέχθηκε έφεση της επιχείρησης ότι δεν υπήρξε από εργοδοτικής πλευράς καταχρηστική συμπεριφορά, γιατί, ακόμα και αν θεωρηθούν αληθινοί οι ισχυρισμοί περί προσέγγισης με υπερβολικά «φιλικό» τρόπο, δεν προκύπτει εμφανής και δικαιολογημένη αιτία απόλυσης και ελλείπει ο ισχυρισμός για σεξουαλική παρενόχληση. Ομως ο Αρειος Πάγος ανέτρεψε ως εσφαλμένη την εφετειακή απόφαση, γιατί η ακυρότητα της απόλυσης ως καταχρηστικής μπορούσε να θεμελιωθεί σε εμπάθεια, έχθρα του στελέχους της επιχείρησης και δεν χρειαζόταν να αξιώσει το Εφετείο περισσότερα στοιχεία, όπως να υπάρχει και σεξουαλική παρενόχληση.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

«Η μαμά αγάπησε την άλλη μαμά και μένουμε όλοι μαζί...»

 «Η μαμά αγάπησε την άλλη μαμά και μένουμε όλοι μαζί...»
Δύο γυναίκες που ζουν ουσιαστικά σαν παντρεμένες και μεγαλώνουν τους γιους τους άνοιξαν το σπίτι τους και μίλησαν στο «Βήμα» για το πώς είναι να έχεις μια «διαφορετική» οικογένεια
«Η μαμά αγάπησε την άλλη μαμά και μένουμε όλοι μαζί...»
 ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ επιστρέφει στην πόρτα του σπιτιού στις 3 μ.μ. Ο Στέφανος και ο Δημήτρης εφορμούν με τα σακίδια στην πλάτη. Φωνές, γέλια, «έι, εγώ δεν έχω φιλί;»«πλύντε χέρια, τα φαγητό είναι έτοιμο». Τα δίδυμα αγόρια δίνουν μια μεγάλη αγκαλιά στη μαμά και ένα φιλί στην Ελένη. «Ηθελαν να μας φωνάζουν και τις δύο “μαμά”. Τους είπα όμως, για να μην μπερδευόμαστε, εμένα να με φωνάζουν με το όνομά μου» λέει η 48χρονη Ελένη, στέλεχος σε φαρμακευτική εταιρεία. Μαζί με την 50χρονη σύντροφό της Κάτια, ψυχολόγο, μεγαλώνουν τα δύο τους παιδιά, εξίμισι ετών, λίγο έξω από την Αθήνα· ένα ομόφυλο ζευγάρι που διεκδίκησε και δημιούργησε τη δική του οικογένεια, κόντρα σε στερεότυπα, κοινωνικά, βιολογικά, ρόλου, φύλου. Εν όψει του νέου νομοθετικού πλαισίου που εξετάζει το ενδεχόμενο υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, οι δύο γυναίκες δέχτηκαν να μας ανοίξουν το σπίτι τους και την πραγματικότητά τους.

Ε
ίναι μαζί εδώ και 13 χρόνια. Τονίζουν ότι δεν έχουν να κρύψουν απολύτως τίποτε. Ο μόνος λόγος που αποφάσισαν να μη μιλήσουν με τα αληθινά τους ονόματα και να μη δείξουν τα πρόσωπά τους είναι τα παιδιά: «Ο Στέφανος και ο Δημήτρης είναι ακόμα πολύ μικροί για να μπορέσουν να το υποστηρίξουν. Αν ήταν 12 χρόνων, δεν θα είχαμε απολύτως κανένα πρόβλημα». Η πολωνή κοπέλα του σπιτιού εναποθέτει στο τραπέζι μια εντυπωσιακή παντζαροσαλάτα. «Φυσικά και γνωρίζει.
Δεν της έχουμε κάνει βέβαια ανακοίνωση. Εσείς χρειάστηκε ποτέ να ανακοινώσετε στη γυναίκα που σας καθαρίζει “Είμαι παντρεμένη με αυτόν τον άνδρα που ζει στο σπίτι;”».

Οι δύο γυναίκες χαμογελούν καθώς παρακολουθούν τους γιους τους να «καταστρέφουν» με συνοπτικές διαδικασίες το σαλόνι, δείχνουν να απολαμβάνουν τη μοιρασμένη αυτή μητρότητα, τα τελετουργικά, τις ευθύνες, τις εκπλήξεις, τις χαρές της. Στη γιορτή της μητέρας πήραν και οι δύο κάρτα και γλαστράκι. «Είναι στιγμές που κλαίω από ευτυχία»λέει η Κάτια«Βιώνω μια τέτοια πληρότητα! Πολλές φορές αγκαλιάζω τα παιδιά μου και τους λέω:“Ξέρετε ότι με έχετε κάνει τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο του κόσμου;”»
Εκτεθειμένη νομικά
Η Ελένη εκμυστηρεύεται ότι απολαμβάνει πλήρη ισοτιμία στον γονεϊκό της ρόλο. Συναισθηματικά τουλάχιστον. Γιατί νομικά είναι εντελώς εκτεθειμένη. «Και αυτό είναι πολύ αγωνιώδες για την οικογένειά μας. Γιατί αν, ό μη γένοιτο, συμβεί κάτι στην Κάτια, εγώ δεν έχω κανέναν λόγο και τα παιδιά είναι στον αέρα»«Θα μπορούσαν ακόμα και κάποιοι συγγενείς να τα διεκδικήσουν, γιατί υπάρχει και μια ακίνητη περιουσία» συμπληρώνει η Κάτια, η οποία λίγο προτού γεννήσει έσπευσε σε έναν συμβολαιογράφο. «Αν συμβεί κάτισ΄ εμένα, η Ελένη θα διαχειρίζεται τα πάντα η ίδια και υπέρ των παιδιών. Κανένας όμως δεν σου διασφαλίζει ότι αυτό δεν θα διαρραγεί». Η Ελένη υποδέχεται με ενθουσιασμό την αναθεώρηση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου και το ενδεχόμενο να δοθεί το δικαίωμα υιοθεσίας σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια: «Το θεωρώ πολύ σημαντικό. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω ένα ανοιχτό κράτος που θέλει να με προστατεύσει» . Στο ερώτημα αν η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη για ένα τέτοιο βήμα είναι κατηγορηματική: «Γιατί να μην είναι δηλαδή; Είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίσουν ότι όλοι οι έλληνες πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα. Εδώ έχει γίνει αποδεκτό σε πολύ συντηρητικές χώρες, δεν θα γίνει στη χώρα της ελευθερίας και της δημοκρατίας; 


«Εργοστάσιο υιοθεσιών...»
«Η σκέψη για παιδί υπήρχε σχεδόν από την αρχή της σχέσης» εξηγεί η Ελένη. «Από την πρώτη στιγμή που συνάντησα την Κάτια- γνωριστήκαμε σε ένα φιλικό σπίτι- ένιωσα ότι υπάρχει μια τρομερή χημεία. Και νομίζω ότι ήταν στον δεύτερο χρόνο της γνωριμίας μας που είπα ότι θα ήταν πολύ ωραίο να κάνουμε παιδιά μαζί». Η ανάγκη της μητρότητας είναι η ίδια σε μια ομοφυλόφιλη γυναίκα; «Είναι ακριβώς η ίδια. Κάποιες θέλουν παιδί, κάποιες όχι.Ακριβώς όπως συμβαίνει και στις ετεροφυλόφιλες».

Δεν άργησαν να μπουν στη διαδικασία της υιοθεσίας. Γρήγορα όμως εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Οχι μόνο λόγω της επώδυνης (και για τα ετερόφυλα ζευγάρια) γραφειοκρατίας, ούτε μόνο επειδή τις απωθούσε το «εργοστάσιο» υιοθεσιών που έχει στηθεί. «Η αλήθεια είναι ότι πριν από οκτώ χρόνια είχα τη δυνατότητα να υιοθετήσω μόνη μου, διότι τότε ακόμη επιτρεπόταν σε μονογονεϊκές οικογένειες» εξηγεί η Κάτια. «Ενιωθα όμως τρομερή ανασφάλεια, γιατί ερχόταν η κοινωνική λειτουργός στο σπίτι και εγώ έπρεπε να κρύβω τη ζωή μου, έπρεπε να κρύβω την Ελένη. Δεν άντεχα όμως να ζω αυτό το ψέμα».

Ετσι αποφάσισαν να αποκτήσουν δικό τους παιδί. Οπως υπογραμμίζουν, δεν τέθηκε ποτέ θέμα ποια θα είναι εκείνη που θα κυοφορούσε. «Η Κάτια ήθελε πολύ να γεννήσει...Εγώ δεν είχα αντίρρηση, όμως αν δεν μπορούσε για κάποιον λόγο εκείνη, θα το έκανα εγώ» λέει η Ελένη. «Για μένα ήταν πολύ έντονη η ανάγκη να γεννήσω, γιατί είμαι και υιοθετημένη» εξηγεί η Κάτια.

Οι προσπάθειες ξεκίνησαν όταν η ίδια ήταν 39 ετών. Εκείνη ήταν που πήρε την πρωτοβουλία για ένα βήμα παραπέρα. «Πήραμε και από τις δύο μας ωάρια. Η Ελένη ήθελε από την αρχή να βάλω μόνο δικά μου, όμως εγώ επέμενα, το είχα ανάγκη, πίστευα ότι έτσι θα ήταν καλύτερη η μοιρασιά. Στον γιατρό έκανε εντύπωση, αλλά μας δήλωσε ότι ήταν καθαρά δική μας απόφαση. Θυμάμαι τότε ήταν η μοναδική φορά που είχα δει τη μητέρα μου, που ήταν ένας πολύ ανοιχτός γενικά άνθρωπος, κάπως σκεπτική. Μου είπε: “Γιατί να πάρεις και ωάρια της Ελένης;”.“Γιατί όχι;”. Γύρισε λοιπόν και μου είπε: “Βρε Κάτια μου, θα κάνεις χοντρά παιδιά!”».


Εξωσωματική και εγκυμοσύνη για δύο
Ετσι βίωσαν μαζί τα οργανικά και συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα της εξωσωματικής, τις καθημερινές ενέσεις, την αγωνία, την αναμονή, τις ετυμηγορίες του εμβρυολόγου.«Δεν ξέρουμε ποιας είναι τα ωάρια και δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Αλλωστε τι να το κάνουμε το τεστ DΝΑ;Ο Στέφανος είναι ίδιος η Κάτια και ο Δημήτρης είναι ίδιος εγώ!». Και η εγκυμοσύνη ήταν, σύμφωνα με την Κάτια, μια μοιρασμένη εμπειρία: «Δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω παιδί μόνη μου. Η Ελένη το ζούσε κοντά μου. Εβαζε ακουστικά πάνω στην κοιλιά μου,με προστάτευε τρομερά...».

Μέσα στο μαιευτήριο ήταν που αντιμετώπισαν τα πρώτα «γραφειοκρατικής» φύσεως προβλήματα. «Επειδή είχα διαβήτη κύησης, τα παιδιά χρειάστηκε να μείνουν δύο ημέρες στην Εντατική. Πήγα, όπως πάντα, συνοδευόμενη από την Ελένη, αλλά δεν την άφηναν να μπει. Επρεπε να επέμβει ένας δικός μας γιατρός, που βρέθηκε τυχαία εκεί, για να επιτραπεί η είσοδος και σε εκείνη. Οταν εγώ γύρισα τελικά στο σπίτι με τον Στέφανο, η Ελένη πηγαινοερχόταν στο μαιευτήριο μεταφέροντας δικό μου γάλα στον Δημήτρη που είχε μείνει δύο ημέρες ακόμη για παρακολούθηση».

Πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν τα παιδιά είχαν κλείσει τα τέσσερα, έμαθαν «με θεατρικό τρόπο» όλη την αλήθεια. «Τοκ,τοκ,τοκ, χτύπησα εγώ μια μέρα την πόρτα στο σπίτι μιας φίλης μου» άρχισε την εξιστόρηση η Κάτια. «Βλέπω μέσα την Ελένη. Α, Ελένη, τι κάνεις. Γνωριστήκαμε, αγαπηθήκαμε πάρα πολύ και ξεκινήσαμε να μένουμε στο ίδιο σπίτι. Θέλαμε λοιπόν να κάνουμε δύο αγόρια, έναν Στέφανο και έναν Δημήτρη. Δεν μπορούσαμε όμως να κάνουμε εμείς παιδιά, γιατί έχουμε δύο αβγουλάκια. Για να γίνει όμως ένα παιδάκι, πρέπει να ενωθεί ένα αβγουλάκι με ένα σποράκι, σαν αυτά που έχετε εσείς που είστε αγόρια. Ετσι πήγαμε σε ένα μεγάλο εργαστήρι, σαν αυτό του Αϊ-Βασίλη, χτυπήσαμε την πόρτα, τοκ,τοκ, μας άνοιξε αυτός ο φοβερός επιστήμονας, άνοιξε ένα μικρό κουτάκι και έβγαλε από μέσα δύο σποράκια.Τα έβαλα εγώ στην κοιλίτσα μου και να τα τα παιδάκια».


Είπαν «ναι» σε υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια
Στην Ευρώπη η υιοθεσία ανηλίκου από ομόφυλα ζευγάρια επιτρέπεται στην Ανδόρα, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο, στη Δανία, στην Ισπανία, στην Ισλανδία, στη Νορβηγία, στη Σουηδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης, επιτρέπεται στην Αργεντινή, στην Ουρουγουάη, στη Νότια Αφρική, στις ΗΠΑ και σε τρεις Πολιτείες της Αυστραλίας.

Η υιοθεσία του βιολογικού του παιδιού ή της συντρόφου επιτρέπεται σε όλες τις παραπάνω ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στη Φινλανδία, στη Γερμανία και στη Γροιλανδία.

Σήμερα στις ΗΠΑ 65.000

παιδιά είναι υιοθετημένα από ομοφυλόφιλους. Τα ηνία κρατάει φυσικά η Καλιφόρνια: πάνω από 16.000 παιδιά με γκέι γονείς.

Ενα 4% των υιοθετημένων παιδιών στις ΗΠΑ μεγαλώνουν με ομοφυλόφιλους γονείς.

Πρόσβαση σε τεχνικές μεθόδους γονιμοποίησης και αναπαραγωγής έχουν τα ομόφυλα ζευγάρια στο Βέλγιο, στη Δανία, στη Φινλανδία, στην Ισλανδία, στην Ολλανδία, στη Νορβηγία, στη Ρουμανία, στην Ισπανία, στη Σουηδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.


«Η αλήθεια ασπίδα των παιδιών απέναντι στους κακόβουλους»
Τι απαντούν η Ελένη και η Κάτια σε κάποιες έρευνες που θέλουν τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών να έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν τα ίδια ομοφυλόφιλα; «Είμαστε υπέρ των ερευνών. Τόσα χρόνια όμως γιατί δεν έχουμε δει μια έρευνα για το πόσοι ομοφυλόφιλοι γεννιούνται από ετεροφυλόφιλα ζευγάρια; Ή τι ψυχολογικά προβλήματα έχουν τα παιδιά των ετεροφυλόφιλων;» . Το ενδεχόμενο να γίνουν οι γιοι τους γκέι δεν τις απασχολεί ποσώς: «Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να γίνουν ευτυχισμένοι» .

Αμφότερες υποστηρίζουν ότι η δική τους οικογένεια δεν διαφέρει σε τίποτε από μια οποιαδήποτε οικογένεια με δύο ζωηρά νήπια. «Μια μαμά που είχε φέρει το παιδάκι της στο σπίτι να παίξει με τα δικά μας μάς είχε πει: “Εσείς που είσαστε δύο γυναίκες θα τα πηγαίνετε πιο καλά! Τη διαβεβαιώσαμε ότι...δυστυχώς δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά. Και γκρινιάζουμε και τσακωνόμαστε και αγαπιόμαστε...» .

Δεν υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, μητρικός, πατρικός, αρσενικός, θηλυκός: «Αλλωστε όλοι έχουμε πολλούς ρόλους μέσα μας. Εμείς λειτουργούμε μέσα από αυτή την ελευθερία» . Το περιβάλλον τους (συγγενείς, συνεργάτες, δάσκαλοι των παιδιών) έχει αγκαλιάσει την επιλογή τους. «Τα παιδιά είναι πολύ καλοί μαθητές, έχουν άπειρους φίλους, όλοι τούς λατρεύουν. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει τίποτε που να μας έκανε να νιώσουμε άβολα. Ούτε στη γειτονιά, ούτε στο σχολείο των παιδιών- μέχρι πέρυσι πήγαιναν σε δημόσιο. Τώρα το τι μπορεί να λέει κανείς από πίσω, δεν μας αφορά». Τα παιδιά με τι έχουν θωρακιστεί σε ενδεχόμενα περίεργα ή κακόβουλα σχόλια; «Με ό,τι θα έπρεπε να θωρακίζονται όλα τα παιδιά και όλοι οι ενήλικοι :με την αλήθεια. Ποιος ο λόγος να ζούμε αν δεν είμαστε κοντά στην αλήθεια μας;».


«Δεν τους λείπει ο μπαμπάς, υπάρχει τόση αγάπη»
Ισως η μόνη διαφορά είναι ότι ο Στέφανος και ο Δημήτρης μυήθηκαν εξ απαλών ονύχων στη διαφορετικότητα. «Δεν θα κάνουμε ποτέ κριτική αν κάποιος έχει μπαμπά, αν έχει μαμά, αν οι γονείς του είναι χωρισμένοι κτλ., γιατί όλες οι οικογένειες είναι διαφορετικές» λέει η Κάτια. «Ηταν δύο ετών όταν τους κατέβασα στον κήπο και τους έδειξα τις λεμονιές. Κόβαμε ένα λεμονάκι από τη μία λεμονιά, ένα από την άλλη, το κοιτάζαμε τομυρίζαμε...Τους ρωτούσα: “Είναι η μία λεμονιά ίδια με την άλλη;”. “Οχι”.“Είναι το ένα λεμονάκι ίδιο με το άλλο;”.“Οχι”.Δεν τους το είπα επειδή είμαι σε μια ομοφυλοφιλική σχέση. Και με άντρα να ήμουν, το ίδιο θα τους έλεγα. Αυτή είναι η αλήθεια της ζωής. Δεν είναι τυχαίο ότι μια μέρα ο Στέφανος ρώτησε για το υιοθετημένο παιδί μιας φίλης: “Δεν έχει μπαμπά;”. Του απάντησα “όχι” και ύστερα τον ρώτησα: “Εσύ έχεις μπαμπά;”. Μου είπε: “Μαμά, δεν με νοιάζει αν έχω μπαμπά, εγώ έχω τον αδελφό μου, εσένα και την Ελένη”».

Στην ερώτηση αν η απουσία του ανδρικού προτύπου επηρεάζει την ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών, η Κάτια απαντά: «Τα παιδιά μεγαλώνουν μέσα σε μια οικογένειαμε δύο γυναίκες, δύο μαμάδες. Δεν είναι ότι δεν υπάρχει πια ο μπαμπάς, δεν υπήρξε ποτέ, δεν βίωσαν κάποια απώλεια. Μεγαλώνουν χαρούμενα, γιατί να τους λείπει κάτι; Στο περιβάλλον τους υπάρχουν ανδρικά πρότυπα, π.χ. έχουν τον νονό τους, δικούς μας φίλους. Δηλαδή, όταν θα φτάσουν στην εφηβεία και θα χρειαστεί ενδεχομένως να κάνουν κάποιες “ανδρικές” κουβέντες, έχουν ανθρώπους να μιλήσουν».

Ο Στέφανος και ο Δημήτρης τρώνε βανίλια «υποβρύχιο» και ετοιμάζονται για σκανδαλιές στον κήπο. «Βάλτε ένα φούτερ, δεν έχει ακόμα τόση ζέστη!»«Μια οικογένεια για να είναι υγιής δεν χρειάζεται τίποτε άλλο από αγάπη» λένε η Ελένη και η Κάτια. Στην ερώτηση ποια φιλοσοφία ζωής θέλουν να περάσουν στα δύο τους αγόρια, δεν χρειάζεται να το σκεφτούν: «Τον σεβασμό στον εαυτό τους. Αρα και στον διπλανό τους.
Οποιος και να είναι».


«Διαφέρουμε χωρίς να είμαστε κάτι διαφορετικό»
ΕΧΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ φίλους γκέι, όπως παραδέχονται οι ίδιες. «Μόνο μια-δυο φίλες» λέει η Ελένη«Πολλοί έχουν πρόβλημα με τον εαυτό τους, δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις επιλογές τους. Θα έλεγα μάλιστα πως όταν είπαμε ότι η Κάτια είναι έγκυος και ότι σε λίγο θα έρχονταν στον κόσμο τα παιδιά μας, περισσότερο σοκαρίστηκαν οι γκέι. Ηταν σχεδόν σαν να σου έλεγαν: “Πώς γίνεται εγώ ακόμη να κρύβω ποιος είμαι και εσύ να προχωράς στο επόμενο βήμα.” Εμείς θέλουμε πάνω απ΄ όλα δίπλα μας ανθρώπους συμφιλιωμένους με τον εαυτό τους, είτε είναι ομοφυλόφιλοι είτε όχι».

«Προ ετών κάπως είχε γίνει και είχαμε έρθει σε επαφή με ένα άλλο ζευγάρι ομοφυλόφιλων μαμάδων» καταθέτει τη δική της εμπειρία η Κάτια . «Μίλησα τηλεφωνικά με τη μία και την άκουσα να λέει στην κόρη της: “Είδες; Να μην έχεις πρόβλημα, υπάρχουν και άλλες οικογένειες...”. Μόλις το άκουσα αυτό, έκοψα την επαφή. Δεν θα αφήσω κανέναν να μεταφέρει το δικό του πρόβλημα στη δική μου οικογένεια. Με ενοχλεί επίσης αυτή η γκετοποίηση, να γίνει π.χ. μια ιστοσελίδα με γκέι μητέρες. Δεν είμαστε κάτι διαφορετικό» .


Η ματιά του Χόλιγουντ
Τα ομόφυλα ζευγάρια και τα απρόοπτα που προκύπτουν προσέγγισε και ο κινηματογράφος. «Τα παιδιά είναι εντάξει» (2010) της Λίζα Τσολοντένκο είναι μια τέτοια ταινία που κέρδισε μία Χρυσή Σφαίρα και τέσσερις υποψηφιότητες Οσκαρ. Μια ήσυχη και ευτυχισμένη τετραμελής αμερικανική οικογένεια, με τη Νικ (την υποδύεται ηΑνέτ Μπένινγκ, αριστερά) και την Τζουλς (τον ρόλο κρατά η κοκκινομάλλα Τζουλιάν Μουρ ) να βρίσκονται επικεφαλής. Είναι παντρεμένες και μένουν στα προάστια της Νότιας Καλιφόρνιας μαζί με τα έφηβα παιδιά τους, την Τζόνι (σε πρώτο πλάνο) και τον Λέιζερ (μόλις που διακρίνεται πίσω). Οι μαμάδες τα ανάθρεψαν σωστά και με κανόνες οι οποίοι κλονίζονται όταν τα βλαστάρια τους σκαλίζουν τις... ρίζες τους αναζητώντας τον βιολογικό τους πατέρα. Από εκεί και μετά αναλαμβάνει το Χόλιγουντ με ανατροπές, χιούμορ και απρόοπτες καταστάσεις. 

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Έχασε την κηδεμονία η μάνα που έκανε botox στην 8χρονη κόρη της!

Έχασε την κηδεμονία η μάνα που έκανε botox στην 8χρονη κόρη της!
botox h 633 451 Έχασε την κηδεμονία η μάνα που έκανε botox στην 8χρονη κόρη της!

Έχασε την κηδεμονία της κόρης της η αισθητικός Kerry Cambell που έκανε  Botox στην 8χρονη κορούλα της, με σκοπό το κοριτσάκι να μην κάνει ρυτίδες έκφρασης όταν μεγαλώσει..



botox2 Έχασε την κηδεμονία η μάνα που έκανε botox στην 8χρονη κόρη της!

Η ίδια είχε ανακοινώσει με υπερηφάνεια σε συνέντευξή της στην εκπομπή “Good Morning America” πως αγοράζει τις απαιτούμενες ουσίες από το internet και κάθε 3 μήνες “ξαπλώνει” στο κρεββάτι την 8χρονη κορούλα της Britney και της κάνει η ίδια ενέσεις botox στο μέτωπο, στα χείλη και γύρω από τα μάτια.
Σύμφωνα με το ABC, μετά την εμφάνισή της στην εκπομπή ξεκίνησαν έρευνες στο San Francisco και η Kerry κρίθηκε ανίκανη να έχει την κηδεμονία της κόρης της. Σύμφωνα με τους ειδικούς το Botox μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία του παιδιού, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που είναι κάτω  από 18 χρόνων.
Το εξοργιστικό είναι ότι η κυρία Cambell πιστεύει ότι είναι πολύ καλή μητέρα και θεωρούσε σωστό να τρυπά το πρόσωπο του παιδιού της στο βωμό της “ομορφιάς”.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΣΟΚ: Ηράκλειο: Για 2 χρόνια τον βίαζε ο πατέρας του, με τις ευλογίες της γιαγιάς!




To μαρτύριο του 7χρονου παιδιού, άρχισε να αποκαλύπτεται όταν μεταφέρθηκε τραυματισμένο σε νοσοκομείο...
Η γειτονιά ήξερε, αλλά κανείς δεν είχε κάνει καταγγελία...

"Καμπάνα" 23 ετών έριξε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στον 35χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος επί δύο χρόνια ξυλοκοπούσε και βίαζε τον 7χρονο γιο του. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2008 και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη του Ηρακλειώτη ξεκίνησε όταν το αγόρι μεταφέρθηκε με τραύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Οι γιατροί που το εξέτασαν, υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ενημέρωσαν το γραφείο ανηλίκων της Ασφάλειας Ηρακλείου.

Η μητέρα του παιδιού είχε φύγει από το σπίτι, αφήνοντας το αγοράκι στα χέρια του πατέρα και της ηλικιωμένης γιαγιάς του, η οποία αποδείχτηκε αδύναμη να το στηρίξει και να αποτρέψει την κτηνωδία. Ακόμα και όταν το παιδί μεταφέρθηκε με σπασμένη μύτη στο νοσοκομείο, η γιαγιά προσπαθούσε να καλύψει την αρρωστημένη συμπεριφορά του γιου της, υποστηρίζοντας ότι ο εγγονός της είχε πέσει.

Υπό την προστασία πλέον των Αστυνομικών, ο 7χρονος εξιστόρησε όλα όσα είχε περάσει στο σπίτι της ντροπής. Ακόμα και τότε όμως ο 35χρονος έκανε τον ανήξερο, προσποιούμενος τον στοργικό πατέρα. Στην πορεία όμως αναγκάστηκε να ομολογήσει την κτηνώδη συμπεριφορά του, την οποία απέδωσε στα άσχημα παιδικά του βιώματα και στο αλκοόλ.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, το πιο τραγικό απ' όλα είναι ότι το μαρτύριο του ανήλικου ήταν «κοινό μυστικό» στη γειτονιά όπου διέμενε η οικογένεια. Άκουγαν τις φωνές, τα κλάματα και έβλεπαν τα σημάδια της κακοποίησης στο σώμα και στο πρόσωπο του 7χρονου.

Ουδείς όμως τόλμησε να καταγγείλει, έστω και ανώνυμα, και να σώσει αυτό το παιδί από τον χειρότερο εφιάλτη του...

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Στην πορνεία οι φοιτητές λόγω υψηλών διδάκτρων!


Την... πορνεία σκέφτεται ένας στους τρεις φοιτητές του Βερολίνου ως μέσο για να εξασφαλίσει χρήματα για τις σπουδές του, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (18.05).

Οι τρεις πόλεις οι οποίες συμμετείχαν στην έρευνα ήταν το Βερολίνο, το Παρίσι και το Κίεβο.



Όπως φανερώνουν τα ποσοστά, στην πόλη του Βερολίνου, όπου η πορνεία είναι νόμιμη, οι φοιτητές ωθούνται πιο εύκολα σ'αυτήν (30%) απότι στο Παρίσι (29,2%) ή το Κίεβο (18,5%).

Η μελέτη διαπίστωσε ότι περίπου το 4 τοις εκατό των ερωτηθέντων από ένα σύνολο 3.200 φοιτητών στο Βερολίνο δήλωσαν ότι είχαν κάνει ήδη κάποια μορφή σεξουαλικής εργασίας, η οποία περιλαμβάνει την πορνεία, τον ερωτικό χορό και σόους στο Ίντερνετ.

"Το βασικό κίνητρο των μαθητών που τους ώθησε να στραφούν στην πορνεία, ήταν τα οικονομικά κίνητρα” δηλώνει στο Reuters η Εύα Μπλούμενσειν, που συμμετείχε στην καταγραφή της έρευνας.

Σύμφωνα με την ίδια, το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν επέλθει αρκετές εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις αναφορικά με το χρόνο που μπορεί ένας φοιτητής να ολοκληρώσει τις σπουδές του και τη μείωση του, έχει ωθήσει τους τελευταίους στο να αναζητούν “εύκολο χρήμα”: δηλαδή με οτιδήποτε σχετίζεται με σεξ.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα υψηλότερα δίδακτρα, οδηγεί τους μαθητές στην πορνεία, αναφέρει η 26χρονη Εύα.

Ο λόγος που το τριάντα τοις εκατό των φοιτητών που εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ, οδηγείται σε αυτό το... επάγγελμα, ήταν τα οικονομικά χρέη, όπως διαπίστωσε η μελέτη.

Τα αποτελέσματα εξέπληξαν τους συντάκτες της μελέτης, αφού δεν είχε γίνει ποτέ εκτενής μελέτη πάνω στο ζήτημα αυτό.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Απίστευτο: Μητέρα έκανε μπότοξ στην 8χρονη κόρη της!


Η ματαιοδοξία σε όλο της το μεγαλείο…

 
Η μητέρα της 8χρονης Britney είναι αισθητικός και κάθε τρεις μήνες
της κάνει Botox στο μέτωπο, στα χείλη και γύρω από τα μάτια! Σα να μην
έφτανε αυτό…
 αφού τελειώσει την θεραπεία με τις ενέσεις, τις οποίες
αγοράζει από το internet, της κάνει αποτρίχωση με κερί στο σώμα…


Όπως δηλώνει υπερήφανα η 34χρονη διαζευγμένη μητέρα, Kerry Campbell, η οποία έχει την επιμέλεια του παιδιού: «Το κάνω για να γίνει η κόρη μου διάσημη και να βγάζει εκατομμύρια»
Πιστεύει πως αυτή της η στάση είναι παιδαγωγική και πως με αυτόν τον
τρόπο η Britney θα γίνει μία ημέρα διάσημη ως μοντέλο, ηθοποιός ή
τραγουδίστρια.

Τέλος, δεν σταματάει εκεί, αφού παροτρύνει και άλλες μητέρες να
κάνουν το ίδιο και ισχυρίζεται πως οι θεωρίες περί κινδύνου για την
υγεία της κόρης της είναι «ηλιθιότητες», αφού δοκιμάζει πρώτα τις
ενέσεις στον εαυτό της.



otherside

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Έκοψε τον λαιμό των παιδιών της αλλά δεν κρίθηκε ένοχη!



Έκοψε τον λαιμό των παιδιών της αλλά δεν κρίθηκε ένοχη!
Ο δικαστής επικαλέστηκε ότι η γυναίκα δεν είναι στα καλά της και πάσχει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, δεν βρέθηκε ένοχη αλλά θα κλειστεί σε νοσοκομείο.

Αυστραλία — Η Κριστίν Στέινμπεργκ στις 29 Απριλίου του 2010 υπέστη ψυχωσικό επεισόδιο. Πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και έκοψε τον λαιμό των δύο παιδιών της, τριών ετών και 7 μηνών.

Ευτυχώς τα παιδιά επέζησαν και η Κριστίν οδηγήθηκε προσωρινά στην φυλακή. Μέχρι σήμερα όμως που το δικαστήριο έβγαλε την απόφαση του προκαλώντας αντιδράσεις στους συγγενείς αλλά και....
στην κοινή γνώμη.

Όλοι γνώριζαν πως η 43χρονη Κριστίν πάσχει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Και αυτά επικαλέστηκε ο δικαστής για να μην την στείλει στην φυλακή αλλά σε ψυχιατρικό νοσοκομείο για να μείνει εκεί για 25 χρόνια.

Μάλιστα το δικαστήριο δεν την έκρινε ένοχη γιατί δεν έχει σώας τας φρένας. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορούσε να παίρνει μαχαίρι και να σκοτώνει όποιον βρει μπροστά της. Ο δικαστής είπε πως η γυναικά εκτός από τα ψυχολογικά προβλήματα, είχε και επιλόχεια κατάθλιψη μετά την γέννα του τελευταίου της παιδιού.

Η Κριστίν μάλιστα πριν προχωρήσει στην πράξη της αυτή είχε νοσηλευτεί ξανά σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. Όπως είπε ο δικηγόρος υπεράσπισης της, μία ασθενής της επιτέθηκε με καυτό καφέ και αυτό διατάραξε κι άλλο την ψυχική της υγεία με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο επεισόδιο αυτό, όπως είπε.

Όμως η κοινή γνώμη έχει αντίθετη άποψη. Πως μια μάνα μπόρεσε να πάρει μαχαίρι και να κάνει αυτό στα ίδια της τα παιδιά;

Ο δικαστής όμως πήρε την απόφαση του και τώρα η Κριστίν θα οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

http://news.pathfinder.gr/

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Δύο μαθήτριες έπεσαν αναίσθητες από το ποτό

 Δύο μαθήτριες έπεσαν αναίσθητες από το ποτό
Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο κατέληξαν χθες το βράδυ δύο μαθήτριες στο Ηράκλειο, οι οποίες κατανάλωσαν ποσότητα κρασιού, γιορτάζοντας τη λήξη του σχολικού έτους. Περίπου στις 11 έχασαν τις αισθήσεις τους με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο νοσοκομείο

Τη στιγμή που οι αστυνομικοί έλεγχοι περιορίζονται σε καφετέριες και μπαρ όσον αφορούν την εγκατάσταση ταμπέλας που απαγορεύει την είσοδο σε ανήλικους, άλλο ένα περιστατικό καταδεικνύει αφενός την ανεπάρκεια των ελεγκτικών μηχανισμών κι αφετέρου το σκεπτικό των ίδιων των μαθητών, τους οποίους φαίνεται πως δεν "άγγιξε" καν ο θάνατος της 16χρονης Στέλλας από το Ρέθυμνο.
Αυτή τη φορά δύο μαθήτριες του Καπετανάκειου Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου κατανάλωσαν υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, γιορτάζοντας με τους συμμαθητές τους την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, με αποτέλεσμα να πέσουν αναίσθητες  περίπου στις 11 χθες το βράδυ και να καταλήξουν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Οι μαθήτριες χαίρουν άκρας υγείας και δε διατρέχουν κανένα κίνδυνο, ωστόσο το νέο αυτό κρούσμα κατανάλωσης αλκοόλ από μαθητές καταδεικνύει την ανεπάρκεια των μηχανισμών να ασκήσουν τους απαραίτητους προληπτικούς ελέγχους.

Kαι νέο κρούσμα-Στο νοσοκομείο 13χρονη από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
Στο νοσοκομείο Ρόδου μεταφέρθηκε χθες το βράδυ 13χρονη, εξαιτίας υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο άγνωστοι άνδρες προσέγγισαν την ανήλικη και την προέτρεψαν να πιει αλκοόλ, ενώ την παρενόχλησαν σεξουαλικά.
Οι γονείς της 13χρονης συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ οι δύο άγνωστοι άνδρες αναζητούνται από το αστυνομικό τμήμα Αρχαγγέλου το οποίο διενεργεί προανάκριση ενώ έχει διαταχθεί και η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.
Πηγή: Cretalive